Ontdek Weesp
 

Ontdek Historisch Weesp

Stadswandelingen

Weesp ontdekken met familie, vrienden en/of zakenrelaties? Maak een stadswandeling onder leiding van een ervaren stadsgids. Een wandeling duurt circa 1,5 uur en voert u langs de belangrijke en verborgen plekjes in het oude centrum. Er wordt gestart bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat, waar desgewenst een rondleiding door de kerk wordt gegeven. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling door de tijd die voert langs de synagoge, het sluizencomplex en het stadhuis, door de oude straatjes en over de Hoogstraat met uitzicht over de Vecht. Ook kan er een bezoek aan het Fort aan de Ossenmarkt worden gebracht. Heeft u specifieke wensen, dan kan de wandeling daaraan worden aangepast.

Naast de reguliere wandelingen, zijn er de historische themawandelingen:
- Weesp Vestingstad
- Joods Weesp
- Bestaande en Verdwenen Stadsboerderijen
- Katholiek Weesp

Wat kost het?

Het starttarief is 25 euro tot en met 7 personen. Bij meer deelnemers 3,50 euro per persoon.

Nieuw: Dagje Weesp

Vanaf 1 maart 2016 bieden wij in samenwerking met Museum Weesp een "Dagje Weesp" aan
's Ochtends een bezoek aan Museum Weesp in het stadhuis met uitleg over het beroemde
Weesper porselein en een rondleiding door het in 1776 gebouwde stadhuis, dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Na de lunch pikt de stadsgids van de Historische Kring Weesp u op voor een anderhalf uur durende wandeling door de oude binnenstad. 's Ochtends de wandeling en 's middags het museum? Geen probleem.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coördinator stadswandelingen,
Liesbeth Kortekaas, e-mail: wandelingen@historischekringweesp.nl of tfn 0294 489070 / 06 2632 4923

Zomerwandelingen

Iedere vrijdag in juli en augustus (behalve het laatste weekeinde van augustus) is er een historische stadswandeling. Start om 19.00 uur bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Bespreken is niet nodig!! De kosten bedragen 3,50 euro per persoon.